設為首頁 收藏本站   立即加入 登入

早退因為沒打電話回家而變成記大過?!

回覆 #14 宮藤理樹 的帖子

我係taipo區一間掛名band 1 的垃圾校

你心情我真係100%明白...

嬲得濟,頭先我唔小心打凹左廁所牆- -

唉,頭先打左1000幾字到既野,因我老母而搞到冇哂- -

總之我老母成日屈我+背叛我,成日係親戚/朋友面前扮可憐喇!

東華三院d老師一直都係腦殘..特別係份哂高尚d老師係○○
睇唔過眼就xx佢xx
跟著應該就要教員室/圖書館到比d份高尚既老師xsmilies1749
(迷:你點知架?)
(某人:我都係東○三●)=.=
ps:我永遠支持你!!
個啊sir咁虧既= =
差緊打電話就話人曠課
三個都被記名?慘..
-----------------------------------------
原帖由 三木下 千佳 於 2009-2-20 09:49 PM 發表
嬲得濟,頭先我唔小心打凹左廁所牆- -

唉,頭先打左1000幾字到既野,因我老母而搞到冇哂- -

總之我老母成日屈我+背叛我,成日係親戚/朋友面前扮可憐喇!

唉..我老媽+老爸常說我打機..我心想靠..我在做功課開住電腦沒關就是打機?
扮可憐...我比你好點吧..只不過實話實說把我的東東全說出去而已..orz
===================================================
轉自朋友:
無聊
請老師吃家長信是最直接的做法

做學校的生意經:

1.偽裝的理想(詳見校長致詞)
2.偽裝的費用(詳見大量收費通告)
3.偽裝的校規(詳見老師審同學的方式)
4.偽裝的善心(詳見校長的眼睛角度)
本帖隱藏的內容需要積分高於 10000 才可瀏覽

評分人數

• Momoka:GJ + 1 個 評分理由: 沒打電話就是學生的笨, 家長永遠是對的看來這班小朋友還未明
原帖由 KISS 於 2009-2-20 10:09 PM 發表
個啊sir咁虧既= =
差緊打電話就話人曠課
三個都被記名?慘..
-----------------------------------------

唉..我老媽+老爸常說我打機..我心想靠..我在做功課開住電腦沒關就是打機?
扮可憐...我比你好點吧 ...

廣東話Mode:ON
同我一樣啊~.~
做PowerPoint 又話我打機
總之開親機就一定係打機
用手機send sms又係打機 俾佢吹漲晒
===========================================
個老師好q腦殘
同我學校個d老師好唔同-___-
唔通天水圍真係問題社區也!?
我懷疑緊個老師是否做不了警察 走去做老師頂癮(o晒
寫封家長信過去X7佢啦
同佢客氣做咩 擺明針對你啦
一個腦殘都算 仲有多個腦殘
你間學校係咪經費不足 係青山度請d低度弱智既人做老師 唉 慘
忽然覺得自己好幸福的說~

就我學校而言,最pk的老師都是教初中的
而高中的老師對"師生"這種階級關係的意識普遍弱一點~
對學生比較尊重 和 友好

前陣子
我聽班上的人說,原來教apply maths那個呀sir是宅來的
家中好多模型,figure等等- -
在聖誕假目標是爆什麼什麼game似的- -

我比較想知他有沒有玩hgame的習慣Orz~~~

這已經唔關腦殘與否吧,首先,為人師表做出如此行為已經差的透頂,而且我覺得這絕對不是忘記或腦殘那麼簡單,他是出自針對你們的心態吧,一個老師要做的就是傳道,授業,解惑,我相信若然他做出如此行為,上面的三樣東西也必然做不到,既然是玩針對的,就抵抗到底,大不了寫信給校長投訴,就看看誰怕誰啊,你輸,最多也只是和解,他輸了啊,哼哼,那真是好玩了
你們老師還真的是超高能的
都有早退紙了 還可以說成曠課
我看那老師不能當老師了 去當老人好了
看了你的遭遇
完全認為你是非常無辜-__-;
唉 還要是家長..沒天理(?)
明明是他錯的好嗎=V=
....那個腦殘是白痴嗎-W-?
老師腦殘了,不懂學生的感受了smilies1762 smilies1762