設為首頁 收藏本站   立即加入 登入

[討論串] 武士道卡game一問

大家有玩什麼卡game係武士道出版?   個人只係玩左ws  我想玩多套5知玩咩好
原帖由 emilok23 於 2010-8-25 16:39 發表
大家有玩什麼卡game係武士道出版?   個人只係玩左ws  我想玩多套5知玩咩好

玩pm (precious memories) 吧...   不過不是武士道出品.. xd

這是一隻新卡game... 但卡的圖比武士道出品的靚很多

而且每包必有一閃、td 必中銀簽..   可以滿足到喜歡閃卡的朋友

暫時沒甚麼人在玩... 因為只出了 K-ON! ..

9月出向陽素描...  對GALGAME 沒甚麼認識的選這個比較好... 因為全都是動畫.. XD

2010年冬 - 化物語、K-ON (2)

其他系列︰大神與七位伙伴(2010年夏番)、刀語、WORKING!! (2010年春番)、百花繚亂 (2010年秋番)

我睇左d規則好似好煩 期實我想玩chaos chaos難5難玩?
原帖由 emilok23 於 2010-8-25 17:03 發表
我睇左d規則好似好煩 期實我想玩chaos chaos難5難玩?

其實每種CARD GAME的規則都差不多...

其實你參加卡聚就可以了...  快去報名吧~

今次卡聚叔叔會帶兩副 K-ON 的TD 供大家試玩...  其實多玩兩次就熟啦...

如果要玩... 叔叔認為應該選自己對那些系列有愛的去玩就好

例如 WS 叔就只主力玩電砲禁書和FAIRY TAIL

CHAOS 就只玩 小褲褲...
你有冇msn? 可以+你msn? 我msn係 z3gt@hotmail.com
原帖由 電車上的怪叔叔 於 2010-8-25 16:50 發表

玩pm (precious memories) 吧...   不過不是武士道出品.. xd

這是一隻新卡game... 但卡的圖比武士道出品的靚很多

而且每包必有一閃、td 必中銀簽..   可以滿足到喜歡閃卡的朋友

暫時沒甚麼人在玩. ...

大家不要被叔叔引上這條賊船!!!
CHAOS一點都不難的說 最難只不過是在計加減數XD
原帖由 二次元 於 2010-8-25 22:19 發表
CHAOS一點都不難的說 最難只不過是在計加減數XD

+ - 數很煩+1...

上次就跟巴生學玩... 結果大部份時間用在計攻防的 + - ....

叔叔的那副效果加來加去的很煩.. = =
係魔女比較煩少少好多都係A+B咁加黎加去
原帖由 二次元 於 2010-8-25 22:28 發表
係魔女比較煩少少好多都係A+B咁加黎加去

叔叔那堆卡是... A 角色 在場  A 和 B 攻+ X

C 在場 C 和 B 防+ X...

一堆這樣的卡在場... 實在非常混亂= =

其實有沒有方法能計算快一點?
原帖由 電車上的怪叔叔 於 2010-8-25 10:30 PM 發表

叔叔那堆卡是... A 角色 在場  A 和 B 攻+ X

C 在場 C 和 B 防+ X...

一堆這樣的卡在場... 實在非常混亂= =

其實有沒有方法能計算快一點?

方法就是翻桌吧
不想加來加去玩你最愛的奶王之刃AND一騎都好少加黎加去
原帖由 二次元 於 2010-8-25 22:35 發表

方法就是翻桌吧

奶王之刃沒貨了... 也好像不會再販的樣子...

一騎沒太大興趣... 嘛...

所以之後都會轉戰 PM... 現正不斷拉人中...

化物語啊... WORKING... 大神... 還有百花繚亂 和 K-ON 2
抽/爆秀吉調教秀吉XD
原帖由 二次元 於 2010-8-25 10:35 PM 發表

方法就是翻桌吧

一騎好多加減架XDD
又有王允減攻又有佐慈加攻防仲有孫策加攻防XDD
原帖由 KISS 於 2010-8-25 11:04 PM 發表

一騎好多加減架XDD
又有王允減攻又有佐慈扔戎[攻防XDD

起碼比魔女少吧- -||| 難道你想玩純攻沒加減=口= SHUFFLE吧- -