設為首頁 收藏本站   立即加入 登入

我要看漫画同轻小说~

今日去荃丰行左一下
买左神曲奏界红1-3(因为人地话好看)同虫,眼球,泰迪熊(好长好怪的名,不过我买它是贪它名字够特别...)
结果用左刚好200大元(是整数但我唔系响同一间店买)~银包空左,我都orz左(......)
话说我唔系晒命或吐苦水
其实我是想找人推介一下仲有什么好看,虽然已经没钱的说
这段时间我开始买漫画同轻小说啦,原因之一是想屋企个书柜好看d,二是我发现租开漫画果间铺d漫画唔多齐,又没有轻小说~
话时话,又没有看过出面报纸档卖果d H漫?还唔好看ga?
= ="洗唔洗比個廣東拼音你....?

回復 #1 rico97845366 的帖子

我都買左神曲紅1-3  幾好睇啦 (不過次次打都係最尾打真係有點悶 -0-
            神曲黑我都有買  同紅的人物有相連 而且劇情唔錯

小說推介   1.乃木坂春香的秘密  (好鬼好笑的說
                   2.死神的歌謠 (好感人  而且唔同故事會有關連 這點很好
                      3.零之使魔 (不要看動畫!一定要看小說!
原帖由 桜こおり 於 2007-8-31 08:45 PM 發表

唔?壇主睇唔慣簡體字啊?smilies1743

我識睇唔識寫XD

呢样讲来我都扯火smilies1727 我部脑用紧win vista home basic什么功能都没有
呢排roadshow讲ge wingdows areo没得搞...
最过分的是竟然没得新增电脑以外ge输入法....
我都買左神曲紅1-3  幾好睇啦 (不過次次打都係最尾打真係有點悶 -0-
            神曲黑我都有買  同紅的人物有相連 而且劇情唔錯

小說推介   1.乃木坂春香的秘密  (好鬼好笑的說
                   2.死 ...

话说仰望半月的天空好唔好看?我见有小说同漫画,系买的话买边种?

原帖由 rico97845366 於 2007-8-31 09:43 PM 發表

呢样唔讲好过 我部脑用紧win vista home basic什么功能都没有
竟然没得新增谌脑以外ge囖入法....

话说仰望半月的天空好唔好看 ...

要唔要試下= =?
原帖由 rico97845366 於 2007-8-31 09:43 PM 發表

呢样讲来我都扯火 我部脑用紧win vista home basic什么功能都没有
呢排roadshow讲ge wingdows areo没得搞...
最过分的是竟然没得新增电 ...

仰望半月的天空的小說不錯看,值得一買來看...

回復 #5 rico97845366 的帖子

應該是仰望半月的夜空吧?
漫畫我唔知
不過小說睇左少少暫時冇咩好睇 -0-
原帖由 桜こおり 於 2007-8-31 09:44 PM 發表

要唔要試下= =?

之前搞过呢样,发先比f1说明果度少左个制(orz...
不过都可以试一下,话说输入法放在哪个文件里?
原帖由 rico97845366 於 2007-8-31 09:50 PM 發表

之前搞过呢样,发先比f1说明果度少左个制(orz...
不过都可以试一下,话说输入法放在哪个文件里?

很舊的輸入法...有需要請自行更改支援系統為 win 95/98
直接安裝就可以了 安裝後 刪走其他沒用的輸入法 留下 廣東輸入法便可
http://www.badongo.com/file/4213809
话说成功地安装左,输入法里有得选,一切很顺利......
然后到最后,问题来了~选左输入法之后打唔出中文orz
天意弄人啊..........smilies1727
原帖由 rico97845366 於 2007-9-1 12:35 AM 發表
话说成功地安装左,输入法里有得选,一切很顺利......
然后到最后,问题来了~选左输入法之后打唔出中文orz
天意弄人啊.........

有del其他無用的輸入法嗎?
這情況我安裝在城大的電腦(XP機)出現過
del其他的便可以打到字了
之后按照你的说法del左其它输入法,但都系唔得...绝望中
原帖由 rico97845366 於 2007-9-1 01:34 AM 發表
之后按照你的说法del左其它输入法,但都系唔得...绝望中

...無言了....可能因這個輸入法實在太舊了....囧