設為首頁 收藏本站   立即加入 登入

[討論串] 非常期待的7月新番School Days

外連圖片

之前一直話會出動畫...依家終於等到啦[9]

簡介:
School Days(スクールデイズ)係由著名成人遊戲公司Overflow於2005年4月28日推出既十八禁遊戲,於2005 年前期銷售額係十八禁遊戲第二位。此遊戲全以動畫形式進行,份量足足有70分鐘以上一集的電視動畫, 遊戲分為6話進行,由第一話發展,到最後第6話共有21個結局。此遊戲可說是吃HardDisk的怪物,硬碟容量需求7.6GB,當時令不少玩家為磁碟空間而苦惱。而此遊戲造成的迴響也甚距,一來是因為全以動畫形式進行,在成人遊戲界中可以話係史無前例,二來係因為故事某幾個Bad End對玩家造成的震撼,其中以Bad End鮮血の結末最為人所熟知,不少人認為鮮血の結末才是School Days真正的結局,也因為這樣,在7月動畫化中,要求以鮮血の結末作結的聲音也十分的響,但因為電視的限制,這個玩家希望也許落空。 本次的動畫化會以那個遊戲結局作結,或是以原創結局作結,也因此成為玩家熱烈討論的話題。而在2006 年6月,以清浦刹那為主角的Summer Days作為其續作推出,用人氣極高的前作女配角清浦刹那為主角,與前作不同,號稱「無一Bad End」,故事都在著力描寫一個夏天的愛情小品。
原帖由 檸檬樹 於 2007-6-25 11:45 PM 發表
http://uploadingit.com/files/37567/SHCOOL%20DAYS%20OP.mp3

外連圖片

之前一直話會出動畫...依家終於等到啦

簡介:
School Days(スク ...

話說我可是玩school day 的天才呀....

之前剛玩完, 玩了 6次不用功略, 結果拿了所有 BAD End, 所有的 "鮮血的結末 " smilies1753

最後看功略才玩了一個 3P 的 XD.... 比世界捉姦在床, 竟然話:  "ね~一緒に氣持ち ~"   smilies1753
不愧係人乍誠 [9]
原帖由 鄰家大哥哥 於 2007-6-25 11:50 PM 發表

話說我可是玩school day 的天才呀....

之前剛玩完, 玩了 6次不用功略, 結果拿了所有 BAD End, 所有的 "鮮血的結末 "  

最後看功略才玩了一個 3P 的 XD.... 比世界捉姦在床, 竟然話:  ...

game我就未睇過..

hkg整既cg版動畫都係睇左2-3集....不過最記得佢既 "鮮血的結末 "  

唔知佢今次會樣演繹呢...~

回復 #3 檸檬樹 的帖子

動話版不至于跑出個鮮血的結末, 吧 @_@  (大冏...

兒童不宜呀.... orz
d人變左樣=0=
同game裡既人好有出入
其實用番game既片改點野整走工口片段咪可以囉= =
佢咁整我驚到時又作畫崩壞orz
原帖由 Hands 於 2007-6-26 12:00 AM 發表
d人變左樣=0=

有作畫崩壞的話請到 動畫區的崩壞討論區吧 XD
原帖由 Hands 於 2007-6-26 12:00 AM 發表
d人變左樣=0=

隻game根本就係一套h動(?)
原帖由 鄰家大哥哥 於 2007-6-26 12:02 AM 發表

果區唔係用黎討論崩壞度極高ge動畫嗎(爆
原帖由 鄰家大哥哥 於 2007-6-26 12:02 AM 發表

其實崩壞區應該好熱鬧,因為10套有7套都係會作畫崩壞(笑

原帖由 桜こおり 於 2007-6-26 12:02 AM 發表

隻game根本就係一套h動(?)

無錯了~~
我比較想佢出鮮血之結末

原來那一區是這個作用= =

-------------------------------------
很久之前我也常常看到有人提起這games
一來我不知道這是工口
只看過一些噴血的gif
不過看到介紹後可能會玩一下呢smilies1753
原帖由 影技 於 2007-6-26 07:05 PM 發表

原來那一區是這個作用= =

-------------------------------------
很仃`常看到有人提起這games
一來我不知道這是工口
只看過一些噴血的gif
不過看到介紹後可能會玩一下呢

隻game成7個gb,對個HD係一個負擔黎= =
原帖由 Hands 於 2007-6-26 07:13 PM 發表

隻game成7個gb,對個HD係一個負擔黎= =

其實7GB都唔係好大smilies1753
原帖由 桜こおり 於 2007-6-26 08:35 PM 發表

其實7GB都唔係好大

對仲用緊舊電腦的我係個負擔黎orz
原帖由 桜こおり 於 2007-6-26 08:35 PM 發表

其實7GB都唔係好大

如果要用iso玩要15gb..
當2gb可以放1套動畫可以放7套....
15gb又可以到一套加旋(仲未摌.....)
而且想燒起school days又要用到雙面dvd
(又或者hd dvd,藍光碟不過應該冇人有得燒掛...)
雙面dvd好貴的說.......